STEUN DE OPERATIE MARATHON

Operatie Marathon Congo

<<>> DOODZIEKE KINDEREN WACHTEN OP DE OPERATIE DIE HUN LEVEN VERANDERT...<<>> 
 

Rotterdam, augustus 2022

 
Beste vriend van Stichting Kinder Kanker Genezing,

Vanmorgen ging mijn mobiele telefoon al vroeg. Het was dokter John die belde vanuit de Democratische Republiek Congo.
Vol enthousiasme vertelde hij over de Operatie Marathon. Zo heet de medische missie die hij in een afgelegen deel van dat land organiseert.
 
Het doel van deze missie is prachtig: kinderen opereren die anders aan hun lot worden overgelaten. Kinder Kanker Genezing steunt dit project van John dan ook van harte!
 
Het is de bedoeling om in 7 weken tijd 400 operaties uit te voeren die niet langer kunnen wachten.
 
Dokter John heeft een supergemotiveerd team van Congolese professionals samengesteld. Van medische specialisten en artsen tot en met verpleegkundigen.
 
De lat ligt erg hoog met 400 operaties. Toch is dit hoge aantal echt haalbaar. Maar dit lukt alléén als geweldige mensen zoals u vandaag nog een donatie doen.
 
U kunt er vandaag nog voor zorgen dat een kind eindelijk geholpen wordt. Met een operatie die de jonge patiënt dringend nodig heeft om te overleven. Of een ingreep die een kinderleven weer lééfbaar maakt.
 
Wil je met je zieke kind naar een ziekenhuis in het oosten van Congo? Dan moet je honderden kilometers afleggen over onverharde wegen vol kuilen. Eenmaal in het ziekenhuis komen veel ouders erachter dat de ziekenhuisrekening onbetaalbaar is. Na deze enorme teleurstelling begint de moeizame reis terug naar huis. Over dezelfde beroerde wegen…
 
Operatie Marathon is de laatste en enige kans voor veel zieke kinderen!
 
Ons team zal sommige operaties regelmatig uitvoeren. Zo hebben veel kinderen gezichtstumoren, hernia’s en brandwonden. Ook is de milt vaak vergroot door malaria. Het is dan nodig om die te verwijderen.
 
Het medische team wil geen kostbare tijd verliezen. Zij wachten alleen nog op de steun van lieve mensen zoals u. Om direct daarna op pad te kunnen is alvast uitgezocht welke 400 patiënten in aanmerking komen voor een operatie.
 
Het gaat daarbij om een kind als Ajani*. Als gevolg van een hersentumor zat dit jongetje van 3 jaar in een noodsituatie. Door groei van de tumor nam de druk op zijn hersenen alsmaar toe. Totdat hij al zijn motorische functies verloor. De jongen kon niet meer zitten, praten, zien… alles viel weg.
 

Ajani voor operatieAjani naar de operatieAjani zou niet overleven zonder operatie. Zijn ouders hebben overal in Congo gezocht naar hulp. Tevergeefs. En toen kwam de medische missie van vorig jaar aan in hun regio.
 
De komst van dokter John en zijn team was voor deze wanhopige mensen een geschenk uit de hemel! Hun kleine Ajani werd met spoed geopereerd. Sindsdien gaat het weer de goede kant op met hun zoontje. Zo kan hij weer praten en zien.
 
Die ene operatie redde zijn leven! Help alstublieft mee om voor 400 anderen als Ajani hetzelfde te doen. Een operatie kost 150 euro. Mag ik u vragen om uw allermooiste gift?
Elk bedrag is welkom.
 
Bij voorbaat dank voor uw hartverwarmende steun.


U kunt hier doneren. Hartelijk dank. 

Hartelijke groet,

Kristy Scott, Algemeen directeur
+ Stichting Kinder Kanker Genezing +
 

* De naam van het kind is veranderd om de privacy van dit Congolese gezin te beschermen.


DONEER NU


Stichting Kinder Kanker Genezing, CORRESPONDENTIEADRES: Postbus 4044, 3006 AA Rotterdam
VESTIGINGSADRES: Fascinato Boulevard 200, 3065 WB Rotterdam, www.kinderkankergenezing.nl
Voor vragen en opmerkingen neem contact met ons op: E-MAIL:  info@kinderkankergenezing.nl
TELEFOON:  088 116 37 97