Hoe gaat een kind om met pijn?

Wat gaat er om in een kind dat te horen krijgt dat het kanker heeft of een andere levensbedreigende, chronische ziekte? Dat is moeilijk voor te stellen. Als een volwassene al uit balans raakt van zulk slecht nieuws, dan moet het voor een jong iemand helemaal moeilijk zijn om overeind te blijven.
Hoe gaat een kind om met pijn

HOOP GEEFT DE KRACHT OM DOOR TE GAAN MET LEVEN!

Een ernstig ziek kind staat voor een verschrikkelijke opgave. Het moet de pijn van de ziekte doorstaan. Maar er is ook het dagelijkse gevecht tegen de angst en onzekerheid. Niet alleen overdag, maar ook ‘s nachts.
Pijnstillers zijn een hulpmiddel. Een ander belangrijk wapen is afleiding van de pijn. Daarbij moet u denken aan activiteiten waarbij de kinderen spelenderwijs leren en psychologische hulp. Vanzelfsprekend zijn ook financiƫle hulp en medische steun onmisbaar om het getroffen gezin te helpen.
Psychosociale zorg verhoogt de kwaliteit van leven voor een ernstig ziek kind. Door te leren omgaan met de pijn en hoop te geven op een betere toekomst. Wij strijden om een chronisch ziek kind te beschermen tegen de pijn.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dat kan digitaal of per post. Met onze nieuwsbrief informeren wij u regelmatig over nieuws over de kinderen in ons Angel Wishes programma en over de medische hulp die wij wereldwijd bieden.

Schrijf U in voor onze nieuwsbrief