Onze missie

Onze missie

Dit jaar bestaat de Stichting Kinder Kanker Genezing alweer 15 jaar. Ons hoofddoel is vandaag nog precies hetzelfde als op dag één. We zijn opgericht om kinderen met kanker en andere chronische ziekten in ontwikkelingslanden te helpen door het verstrekken van medische, fysieke, emotionele, spirituele, intellectuele en economische middelen. En dat blijven we doen!
Malawi Girl
  • Het is oneerlijk verdeeld in de wereld. Daarmee vertellen we niets nieuws. Als kind met kanker of een andere chronische ziekte is je kans op genezing kleiner als je in een ontwikkelingsland woont. Omdat er geen geld is voor medicijnen – als die al ergens verkrijgbaar zijn. Ook kan het zomaar een dag reizen zijn naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

    Stichting Kinder Kanker Genezing (KKG) legt zich hier niet bij neer! Wij doen er alles aan om jonge kankerpatiëntjes in arme landen een kans op genezing te bieden. Soms is genezing helaas niet mogelijk. Een aandoening is soms helaas terminaal. In dat geval zetten we ons ervoor in om het leven van terminale patiëntjes te verlichten. Dit doen wij door plaatselijke zorgverleners en speciale kinderhospices training te geven in palliatieve zorg voor kinderen.
     

Samen sterker in de strijd voor genezing

Samen strijden tegen kanker helpt chronisch zieke kinderen op 4 manieren:
1. De kans op genezing neemt toe.
2. Het zieke kind vindt kracht en hoop.
3. De kinderen blijven zich ontwikkelen.
4. Ze staan vele malen sterker in hun schoenen.
Hieronder vindt u ons beleidsplan. Hierin staan de activiteiten die wij in de komende jaren willen realiseren.
Beleidsplan Stichting Kinder Kanker Genezing 2023