Nalaten voor hulp aan kinderen

Hulp voor zieke kinderen is onmisbaar. Nu en in de toekomst.

Stichting Kinder Kanker Genezing steunt kinderen die lijden aan kanker en andere chronische ziekten in ontwikkelingslanden. Hun ouders leven vaak onder zeer armoedige omstandigheden. Mede door de steun van bijzondere giftgevers kunnen wereldwijd kwetsbare kinderen met kinderkanker of een chronische ziekte geholpen worden. Het geloof in onze idealen zorgt ervoor dat kinderen in ontwikkelingslanden er niet alleen voor staan. Ruim 400 kinderen zijn inmiddels geholpen. Wij beseffen hoe bijzonder dat is. Zonder de steun van onze donateurs is hulp namelijk niet mogelijk.

Natalie Filipijnen    

Met uw nalatenschap kunt u kinderlevens blijvend veranderen!

Ons doel is helder. Wij willen nu én in de toekomst zoveel mogelijk kinderen helpen genezen, ze een betere kwaliteit van leven bieden en mogelijk uitzicht geven op een toekomst. Door Stichting Kinder Kanker Genezing op te nemen in uw testament helpt u mee op een heel bijzondere manier. Want ook later, wanneer u er zelf niet meer bent, kan hierdoor het onmisbare werk voor de zieke kinderen door blijven gaan. Natuurlijk is uw testament iets hoogst persoonlijks en het spreekt voor zich dat u eerst aan uw dierbaren denkt. Toch hoop ik dat u over een gift wilt nadenken. Zodat u – ook wanneer u er zelf niet meer bent – iets ongelooflijks kunt betekenen voor toekomstige generaties chronisch zieke kinderen.

Ik kan me voorstellen dat u met iemand wilt praten over nalaten aan Stichting Kinder Kanker Genezing.
U kunt hiervoor bellen met Sander van Hesteren, telefoonnummer 06 182 26 876 of een email sturen naar sander@kinderkankergenezing.nl.
Onze testamentbrochure Voor altijd verbonden" kunt uw hier gratis aanvragen.

Testamentbrochure aanvragen

 


Namens de ernstig zieke kinderen – nu en in de toekomst – nogmaals hartelijk dank voor uw medeleven en vrijgevigheid!

Kristy Scott

Algemeen directeur

___________________________________________________________


Nalaten om kinderen met kanker te helpen in duidelijke stappen

 

Stap 1: Erfgenaam erfgenamen of een legaat

Kies eerst of u uw dierbaren en/of goede doelen als (mede-) erfgenaam of als (mede-)legataris benoemt. Dit is afhankelijk van de omvang en samenstelling van uw nalatenschap.
 

Stap 2: Kiest u een executeur

Hoewel het niet verplicht is, is het zeer verstandig een executeur in uw testament te benoemen. Deze persoon wikkelt na uw overlijden uw nalatenschap af.
 

Stap 3: Leg uw wensen helder vast

Laat uw wensen door een notaris vastleggen, een eigen handgeschreven verklaring ook wel codicil genoemd is namelijk niet voldoende. Het opmaken van uw testament kunt u door de notaris laten doen of online. Bijvoorbeeld bij NuNotariaat.nl
 

Stap 4: Ontwerptekst

Na de inventarisatie van uw wensen stelt de notaris een ontwerptekst op. Dit is een eerste conceptversie. Deze ontvangt u samen met een toelichting per post of email. Neemt u deze goed door. Zijn er aanpassingen nodig dan dient u contact op te nemen met de notaris.
 

Stap 5: Ondertekenen

Maak een (vervolg)afspraak met de notaris om de tekst samen nog een keer door te nemen. U kunt ook dan altijd nog wijzigingen aanbrengen. Wanneer alles naar wens is, ondertekent u het testament. Uw testament kan in de toekomst op ieder moment door u bij de notaris worden gewijzigd.
 

Stap 6: informeer ons

Het is zeker niet verplicht maar wel fijn om het te weten, als u ons opneemt in uw testament. Zo kunnen wij u nog meer betrekken bij onze activiteiten, u bedanken of voor evenementen van Kinder Kanker Genezing uitnodigen. 
Heeft u al een afspraak staan bij uw notaris? En wilt u Stichting Kinder Kanker Genezing opnemen in uw testament? Dan zijn de volgende gegevens van belang:

Stichting Kinder Kanker Genezing
Postbus 4044
3006 AA Rotterdam
KvK nummer: 34306609
ABNI nummer / RSIN nummer:  819681635

Wij vinden het geweldig om te beseffen dat u zo begaan bent met het lot van de zieke kinderen in ontwikkelingslanden.
Wij zijn u werkelijk zeer dankbaar om uw bijzondere gift. Namens hen en de vrijwilligers van ons medisch team, heel hartelijk bedankt.
 

________________________________________________
 

 

Met NuNotariaat kunt u eenvoudig en voordelig zelf uw testament opmaken. 

Kinder Kanker Genezing heeft een prettige samenwerking met NuNotariaat. U kunt hierbij eenvoudig en voordelig uw eigen testament opmaken wanneer dit u het beste uitkomt, maar ook in uw eigen tempo. Wel zo fijn.

Bij vragen kunt u natuurlijk altijd bellen of een email sturen. Uw contactpersoon is Sander van Hesteren, bereikbaar via 06 18 – 226 876 of sander@kinderkankergenezing.nl .

Wanneer uw testament gereed is dan ondertekent u dit bij 1 van de circa 50 aangesloten notariskantoren, verspreid over het hele land. Dit scheelt u tot zo’n 50% van de kosten van de normale standaardgang naar de notaris.
Via NuNotariaat zijn de kosten 250 euro voor een testament terwijl dit normaliter al snel 500 euro kost. Bovendien hoeft u maar 1 keer langs te gaan in plaats van 2 keer.

Heeft u specialistische wensen binnen uw testament  (bijvoorbeeld in geval van een bijzondere familiesituatie) dan adviseren wij om de voorbereiding niet online te doen maar samen met de notaris.

Meer weten over zelf uw testament opmaken met NuNotariaat? Klik hier