Jaarverslag

Stichting Kinder Kanker Genezing

Jaarverslag 2018

Beste vrienden en supporters,

Dank u wel voor uw betrokkenheid bij het ondersteunen en helpen van zieke kinderen, hun familie en sociale omgeving via Stichting Kinder Kanker Genezing (KKG).
 

ONZE MISSIE BESTAAT UIT DRIE PIJLERS

De eerste en belangrijkste is het helpen van kinderen met kanker en andere duurzaam ondraaglijke ziektes in ontwikkelingslanden. Zonder behandeling zouden deze zeer zieke jongens en meisjes uit arme gezinnen geen kans hebben. KKG verstrekt essentiële medicatie en medische zorg, waardoor deze doodzieke kinderen een eerlijkere kans krijgen op genezing.
Voornamelijk de kosten aan de medische zorgen, inclusief medicatie en specialistische medische testen, transport ten behoeve van de medische zorg en allerhande bruikbare en / of medische materialen zoals luiers, ventilatoren (om de hitte uit de ziekenhuis te bevechten) et cetera.
Onze “KKG Angel Grants” begunstigden worden zeer selectief gekozen met behulp van lokale doktoren en ziekenhuispersoneel. Naarmate KKG verder groeit, kunnen wij meer KKG Angel Grants verdelen. Bijvoorbeeld op de Filipijnen, in Venezuela, Malawi, DR Congo, Guatemala en de Oekraïne. De komende twee jaar zullen we ook zieke kinderen helpen in de Ugandese vluchtelingen kampen.
Ten tweede helpen we arme families en hun gemeenschap met het verschepen van gedoneerde hoogwaardige medicatie, medische apparatuur en goederen die bijdragen aan het verbeteren van de medische voorzieningen voor kinderen. (GIK – Gift in Kind)
Als derde vinden wij dat alle kinderen moeten kunnen spelen. Het leven van een ziek kind moet niet alleen draaien om medicatie en ziekenhuizen. Daarom steunen wij (zomer)kampen voor kinderen met kanker. Het kamp is een zeldzaam moment voor de kinderen om met jongens en meisjes van hun eigen leeftijd met dezelfde medische problemen te ontmoeten. Het doet de kinderen heel veel goed om ervaringen met elkaar te delen in een omgeving waar ze weer kind kunnen zijn.
 
Uw rol binnen Stichting Kinder Kanker Genezing is belangrijk. Wij zijn een kleinschalige persoonlijke organisatie met een betrokkenheid naar de kinderen die we helpen. We hebben geen overheidssteun of subsidie vanuit de EU of vanuit welke andere bron dan ook. In plaats daarvan vertrouwen we op de individuele donateurs zoals u, die onze missie om kinderlevens te redden steunen. Kind voor kind. Leven voor leven.

Dank u wel voor uw vertrouwen en hulp.

 
Kristy Scott,
Managing Director 

Financieel Jaarverslag 2018