Kinderkanker

Kinderkanker

Kanker bij een kind is anders dan bij een volwassene. Dat heeft te maken met de snellere stofwisseling van kinderen. Ook de cellen van een kind groeien sneller. Dit soort lichamelijke verschillen is van invloed op de soort kanker, de behandeling en de genezingskans.

slide

KINDERKANKER IS ANDERS

Bij jonge kankerpatiënten wordt de ziekte meestal veroorzaakt door een foutje in de cellen. Als de cellen zich vermeerderen, kan het gebeuren dat het DNA niet goed wordt overgeschreven. Hierdoor kan een tumorcel ontstaan.

Lees meer erover
Leukemie

Meer over Leukemie

Leukemie is een vorm van bloedkanker. In het beenmerg zitten stamcellen die zich ontwikkelen tot drie soorten bloedcellen. Door acute leukemie heeft het kind een tekort aan deze gezonde bloedcellen (rode en witte bloedcellen en bloedplaatjes).

Verder lezen
kind met kanker

Wat is Lymfeklierkanker?

Lymfeklierkanker is een vorm van kanker die in het lymfestelsel ontstaat. Dit stelsel – een uitgebreid netwerk van vaten door het hele lichaam – voert afvalstoffen af via lymfevocht. Dit vocht bevat een specifiek soort witte bloedcellen.

Meer hierover lezen
psychosociale hulp

Psychosociale hulp

Als Kinder Kanker Genezing helpen wij kinderen in Filipijnse ziekenhuizen met psychosociale hulp. Want het is belangrijk dat de ontwikkeling van het zieke kind niet stilstaat. Daarom geven wij deze kinderen ook in het ziekenhuis de kans om te leren en te spelen.

Helpt u mee?

Inschrijving nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dat kan digitaal of per post. Met onze nieuwsbrief informeren wij u regelmatig over nieuws over de kinderen met kanker of chronische ziekten in ons Angel Wishes programma en over de medische hulp die wij wereldwijd bieden.

Schrijf U in voor onze nieuwsbrief
Raffy

Osteosarcoom

Bij jonge kankerpatiënten wordt de ziekte meestal veroorzaakt door een foutje in de cellen. Als de cellen zich vermeerderen, kan het gebeuren dat het DNA niet goed wordt overgeschreven. Hierdoor kan een tumorcel ontstaan.

Lees meer erover
slide

HOE OMGAAN MET PIJN?

Wat gaat er om in een kind dat te horen krijgt dat het kanker heeft of een andere levensbedreigende, chronische ziekte? Dat is moeilijk voor te stellen. Als een volwassene al uit balans raakt van zulk slecht nieuws, dan moet het voor een jong iemand ...

Verder lezen
kind Congo

Tuberculose

Tuberculose, of tbc, is een zeer besmettelijke bacteriële infectie. Deze bacteriën vormen een soort knobbeltjes van bacteriën (tuberculose betekent eigenlijk knobbeltjesziekte). Longtuberculose is de meest voorkomende vorm. 

Verder lezen
HIV in Africa

Wat is HIV en wat is AIDS?

In arme landen gaan mannen en vrouwen en ook kinderen door het gebrek aan medicijnen dood aan hiv. Het lichaam wordt steeds zwakker omdat het geen beschermlaag meer heeft tegen infecties. Een gewone verkoudheid is dan levensgevaarlijk.

Meer informatie