Dasha


Dasha is een jong meisje in Oekraïne. Ze is bijzonder levendig en zit geen moment stil. Ze is vooral dol op dansen! De familie heeft videobanden waarop te zien is met hoeveel plezier ze haar eerste dansjes doet. Dit kleine meisje is altijd vrolijk, ondanks haar ziekte. Een levensgevaarlijke ziekte...

Als baby kreeg ze een vreemde bult op haar hoofd

Had ze zich gewoon gestoten? Dat dachten haar ouders in eerste instantie. Want Dasha was nog maar 6 maanden en heel erg beweeglijk. Ze kon net kruipen. Dus een kleine botsing met bijvoorbeeld een stoel zou goed kunnen. Maar ze merkten op dat de bult groeide en ook van kleur veranderde. Het zou toch geen tumor zijn?

Vol zorgen gingen ze met hun dochtertje naar het lokale kinderziekenhuis. De dokters schreven zalfjes voor die echter niets uithaalden. Daarom werd besloten tot een incisie. Analyse van de vloeistof uit de bult bevestigde waar de ouders al bang voor waren: het ging inderdaad om een tumor. Dasha had lymfeklierkanker.

Dasha heeft diverse chemokuren ondergaan

Ze werd al eens ontslagen uit het ziekenhuis. Helaas kwam er een terugval. Een nieuwe zwelling ontstond en de ziekte verspreidde zich door haar lichaam. Er werd besloten tot een beenmergtransplantatie, met haar moeder als donor.

Gelukkig was deze operatie succesvol. Daarna had Dasha nog een tijd lang last van misselijkheid en koorts. Uw hulp als trouwe donateur is op dit moment dringend nodig! Want Dasha gaat nu een lange herstelperiode tegemoet waarin ze elke dag een grote hoeveelheid medicijnen moet nemen. Alleen dan kan ze genezen. 

Door de lange duur van de behandeling is het geld van de ouders op. Ze kunnen de medicijnen niet langer betalen. De hele familie is al te hulp geschoten. De opa’s en oma’s en ooms en tantes van Dasha hebben zelfs leningen afgesloten. Er is nog steeds niet genoeg geld. Terwijl Dasha haar medicijnen absoluut nodig heeft om te overleven.

Het kost 1.640 euro om een kind als Dasha een half jaar lang haar medicijnen te geven.

Elke bijdrage om haar te ondersteunen in haar strijd tegen kanker is zeer welkom. 

​Hartelijk bedankt!