Adnan, onze superheld

Adnan draagt hier het T-shirt van zijn grote held Superman. In zijn dromen komt Superman hem redden. Maar zijn ouders weten wel beter. In werkelijkheid kan de ernstig zieke Adan alleen nog gered worden door medicijnen. En die kunnen de arme ouders niet betalen!
Adan woont met zijn ouders en 5 broertjes en zusjes in Venezuela. In een huis zonder voorzieningen, maar dat lossen ze zelf op. Voor licht gebruiken ze lantaarns en kaarsen. Ze halen water uit de Oro-rivier. Koken doen ze op een houtvuur. En huisvuil verbranden ze.

Eén ding kunnen ze onmogelijk zelf oplossen: de noodzakelijke behandeling van Adan. De kleine Adan voelde zich al een tijdje niet lekker. Hij had last van pijn in zijn botten en van duizeligheid. Zijn ouders gingen met hem naar het ziekenhuis.

Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Want hun huis ligt niet aan de verharde weg. Eerst moeten ze 4 uur (!) reizen in kleine bootjes om de stad te bereiken. Daar konden ze de bus nemen.

Uit bloedonderzoek in het ziekenhuis bleek dat Adan acute leukemie heeft. Dit is een vorm van bloedkanker waarbij de gezondheid van de patiënt erg hard achteruitgaat. Tenzij snel actie wordt ondernomen. 

We wisten dat Adan ernstig ziek was. Daarom begonnen we meteen om donaties te vragen. Zodat hij alsnog gered kon worden van de ziekte die hem getroffen had: acute leukemie.

Update:
Helaas is het voor de kleine Adan te laat. Het trieste nieuws van zijn overlijden heeft ons overvallen. Maar het is waar dat hulp te laat kwam voor Adan. 
Ter nagedachtenis aan Adan willen we ervoor zorgen dat andere ernstig zieke jongens en meisjes in arme landen wél op tijd medische zorg krijgen.

Helpt u alstublieft mee om deze kinderen te redden?