Operatie Marathon: 200 levens veranderen

    DONEER HIER VOOR 200 LEVENSREDDENDE OPERATIES IN DR CONGO       Kinderen wachten op diverse operaties

Onze partner doktor John in de DR Congo stopt al zijn tijd en energie in de voorbereiding van een medische missie om kinderen in een afgelegen deel in het oosten van Congo te opereren. Een gewoon ziekenhuis is voor deze gezinnen te ver weg. Daarbij zijn de meeste wegen onverhard en vaak onbegaanbaar. Lukt het toch om het ziekenhuis te bereiken, dan is de teleurstelling groot als blijkt dat deze arme mensen zich de medische zorg voor hun zieke kind helemaal niet kunnen veroorloven.


In slechts 3 weken tijd willen we 200 levens veranderen door een noodzakelijke operatie uit te voeren.
Gezichtstumoren komen veel voor. In veel gezinnen wordt gekookt op een open vuur. Dit veroorzaakt brandwonden die behandeld moeten worden. Verder opereren de chirurgen meerdere kinderen met pijnlijke hernia’s.
Hoe eerder het medische team op pad kan, hoe beter. Een compleet team van Congolese medisch specialisten, artsen en verpleegsters staat klaar om op pad te gaan voor Operatie Marathon. Een project waar Kinder Kanker Genezing met alle liefde aan meewerkt!


EÉN OPERATIE KOST 160 EURO

In afwachting van de steun van meelevende mensen hebben we 200 patiënten geselecteerd die een levensveranderende operatie nodig hebben. In dit bedrag zijn alle kosten opgeteld: medicijnen, verband, transport, voedsel, reiskosten van het medische team en de betaling voor het verplegend personeel. Voor een arm Congolees gezin is 160 euro een enorme som geld. Maar vergeleken met de operatiekosten in een Westers land is dit maar een schijntje. Daar kost dezelfde operatie zo tienduizenden euro’s. Gelukkig is het mogelijk om voor een relatief laag bedrag een ernstig ziek kind te laten opereren in Congo.OPERATIE MARATHON VERANDERT DE LEVENS VAN KINDEREN ALS MESENGO!

Mesengo had medische hulp nodig. Maar er was geen huisarts of ziekenhuis in de buurt. Ze was voor hulp aangewezen op de lokale genezer. Die schreef traditionele medicijnen voor. Die hielpen haar niet.

Het zag er hopeloos uit voor Mesengo. En toen hoorde haar moeder over een medische missie die hun kant op kwam.
Zo kreeg het meisje dankzij de Operatie Marathon van vorig jaar alsnog de juiste medische zorg!

De lokale genezer had gezegd dat Mesengo de gezichtstumor altijd zou hebben. Erger nog, dat ze eraan zou overlijden. Niets bleek minder waar.Wilt u meehelpen om kinderen zoals Mesengo een noodzakelijke operatie te geven?​