Katia

Katia werd met 4 jaar plotseling ziek. Op een zondag was ze nog op een bruiloft met haar ouders, ze danste en zong. Enkele dagen later werd de lymfeklier plotseling groter aan de rechterkant van haar nek. De volgende dag ging Katia's moeder met haar dochter naar het ziekenhuis. Katia kreeg een antibioticum voorgeschreven. Het meisje had koorts. De oncoloog onderzocht haar, maar vond niets verdachts. Toen kreeg Katia een gevaarlijke hoest. Weer gingen ze naar het ziekenhuis. Op een röntgenfoto werd bilaterale longontsteking gediagnosticeerd. Katia had hevige koorts.

katia oekraineDe strijd tegen de ziekte

Lange tijd kon Katia niet worden gediagnosticeerd. Alleen door de resultaten van immunohistochemie, werd het lymfoom van Hodgkin vastgesteld en begon Katia met de behandeling. Ze moest een langdurige strijd aangaan tegen een wrede ziekte. 

De behandeling van Katia begon met chemotherapie. Ze heeft een groot aantal chemokuren achter de rug (12 in totaal). Helaas was dit niet afdoende. Er volgde ook nog een beenmerg­ transplantatie, waarbij haar moeder de donor was. Hierna brak een zware tijd aan. Want de afweercellen van de donor vielen haar eigen cellen aan. Ze kreeg last van koorts, misselijkheid en ze moest overgeven. Haar vader en moeder heb­ben er alles aan gedaan om zélf de levensreddende medicijnen voor Katia te kunnen kopen. Ze hebben zelfs het vee van hun boerderij ver­kocht. Ook vrienden en familie droegen hun steentje bij. Het is de familie gelukt om één van de drie levensreddende medicijnen te kopen. Maar het was allemaal nog niet voldoende. Gelukkig bleek al snel dat Katia er niet alleen voor stond in haar strijd. Want onze donateurs schoten te hulp. Dankzij de donaties van mee­ levende mensen kwam er toch nog genoeg geld beschikbaar. Zodat ze alsnog haar onmisbare medicijnen kreeg.

UPDATE
katia ​Inmiddels is Katia 7 jaar en het gaat heel erg goed met haar. Ze is weer volop met school bezig en beleeft plezier aan alles wat ze doet. Lange tijd heeft ze les aan huis gehad en de vreugde was dan ook groot toen ze onlangs in staat was om naar school te gaan – net als alle andere kinderen. Tegenwoordig heeft Katia prachtige krullen die ze voor haar ziekte niet had! Haar ouders kunnen hun geluk niet op. Want de laatste onderzoeken laten zien dat hun kind de ziekte heeft verslagen.
Stichting Kinder Kanker Genezing steunt kinderen en hun familie met de kosten voor de chemotherapie. Alleen met de hulp van donaties is dit ook verder mogelijk. Alvast bedankt!