Eva

De kleine Ida werd drie jaar geleden geboren in een Oekraïens mijnbouwstadje. Ze kwam ter wereld als een gezonde baby. Nu is alles anders. Die nachtmerrie begon op 25 oktober 2020. Op die dag kreeg ze hoge koorts. Haar ouders gaven haar meteen pijnstillers. Gelukkig zakte de lichaamstemperatuur van Ida hierna naar normaal. Na een aantal dagen steeg haar temperatuur weer. Daar kwam bij dat de beentjes van Ida pijn deden. Volgens het ziekenhuis was alles echter normaal. De arts kon niets vinden. Dit konden de verontruste ouders niet geloven! Ze gingen daarom naar een andere arts. Na röntgen- foto’s van de knie en het heupgewricht en bloedonderzoek werd alsnog de juiste diagnose gesteld. Ida bleek acute lymfatische leukemie te hebben.

eva oekraineIda heeft dringend hulp nodig. Helpt u mee?

Met spoed werd Ida naar het ziekenhuis gebracht. Daar kreeg ze onmiddellijk chemotherapie voorgeschreven. Ida’s ouders hebben het niet breed. Toch moeten zij bijna alles in het Oekraïense ziekenhuis uit eigen zak betalen: van injectienaalden en medicijnen tot maaltijden. Een korte tijd lukte het de familie om alle kosten zelf te dragen. Helaas gaat dit niet meer. Zonder geld krijgt Ida niet langer chemotherapie. Hopelijk komt het niet zover. Want dan is het leven van dit meisje in groot gevaar.

Kind met kanker OekraineHet kost 1.500 euro om een kind als Ida een half jaar lang haar medicijnen te geven. Een donatie van bijvoorbeeld 25, 58 of zelfs 116 euro draagt bij aan de levensreddende behandeling van een doodziek kind.
Helpt u mee om haar leven te redden? Met uw steun lukt het om een einde te maken aan de nachtmerrie waarin dit gezin leeft.

Stichting Kinder Kanker Genezing steunt kinderen en hun familie met de kosten voor de chemotherapie. Alleen met de hulp van donaties is dit ook verder mogelijk. Alvast bedankt!