POST EN NIEUWSBRIEF

Heeft u post ontvangen van Stichting Kinder Kanker Genezing? Hieronder de meest recente onderwerpen.

Heeft u vragen naar aanleiding van onze post? Neemt u dan gerust contact met ons op.

De kleine John leeft helemaal op als hij zijn ziekte even kan vergeten

John heeft acute leukemie. Hoewel hij inmiddels chemotherapie krijgt, is zijn toekomst toch onzeker. Niet alleen omdat er geld nodig blijft voor medische zorg. Het is ook belangrijk dat de kleine John de kans krijgt om kind te zijn.
Het is niet goed voor een kind om alleen maar patiënt te zijn. Daarom willen we John graag naar het Kythe Zomerkamp laten gaan. Dit bijzondere evenement is speciaal bedoeld voor ernstig zieke kinderen.
Het Zomerkamp is een onvergetelijke ervaring voor jongens en meisjes met kanker en andere chronische ziekten. Tijdens 3 heerlijke, zorgeloze dagen met leeftijdsgenootjes kan John zijn ziekte voor even helemaal vergeten. Dat is van onschatbare waarde voor zijn ontwikkeling!
Helpt u mee om John naar het kamp te laten gaan? Dan tovert u 3 dagen lang een lach op zijn gezicht. En waarschijnlijk nog veel langer. Klik hier voor een donatie.
Hartelijk dank voor uw hulp!
 

JAARLIJKSE INZAMELINGSACTIE 2019


Draagt u ook bij aan een wereld zonder kinderkanker?

Het is verschrikkelijk als een kind kanker blijkt te hebben. Maar het kan nóg erger. Want de kans op behandeling is vele malen kleiner als dit ernstig zieke jongetje of meisje in een arm land woont!
Jonge kankerpatiëntjes in ontwikkelingslanden hebben een kleinere overlevingskans. Om de doodeenvoudige reden dat er geen geld is voor medische zorg. Dat kan toch niet?
Steun deze jonge patiëntjes alstublieft vandaag nog. Doe mee aan onze jaarlijkse inzamelingsactie.
Dankzij de hulp van mensen zoals u krijgen kinderen met kanker en andere chronische ziekten in landen als Venezuela, Malawi, Oekraïne en de Filipijnen de kans om te overleven. Het is oneerlijk dat genezing afhankelijk is van de plek waar je toevallig bent geboren.
Hopelijk doet u mee met onze belangrijkste actie van het jaar. Zodat ook een doodziek kind uit een arm gezin de noodzakelijke medische zorg krijgt. Maak alstublieft hier uw gift over. Dank u wel!
 

Laat de zon doorbreken voor deze kinderen

U ziet hier zes fantastische kinderen. Al deze jonge levens staan in het teken van kanker of een andere levensbedreigende ziekte. Toch houden zij hoop! Want zij weten dat er lieve mensen zijn die hen altijd weer steunen.
De donaties van mensen zoals u stellen Kinder Kanker Genezing in staat om deze kinderen te redden. Dankzij geld uit het Angel Wishes-programma mogen zij hopen op een betere toekomst.
Al deze kinderen hebben hun eigen verhaal. Maar zij hebben allemaal dringend hulp nodig. Er is gelukkig al veel verbeterd voor deze jongens en meisjes. Helaas ziet hun toekomst er zonder nieuwe donaties nog steeds somber uit!
 
Ziekte wierp een schaduw over de jeugd van deze arme kinderen. Maar uw donatie zorgt ervoor dat de zon alsnog doorbreekt in hun leven.
 
Help alstublieft mee en maak uw gift hier over.
 
Al deze Angel Wishes-kinderen zijn u heel erg dankbaar voor uw hulp!
 
 

Zonder uw hulp is er geen Choeun...

In Cambodja is een kind met een behandelbare ziekte vaak in levensgroot gevaar omdat de familie arm is. Maar met uw hulp kan ook een Cambodjaans kind als Choeun genezen! De kleine Choeun leek ten dode opgeschreven. Hij lag buiten op een paar houten pallets, geheel verzwakt. Het zag er slecht uit voor dit jongetje.

We hebben meteen een ziekenauto naar het kinderziekenhuis in de hoofdstad Phnom Penh geregeld. Daar kreeg Choeun de diagnose tuberculose. Volgens de arts waren we nét op tijd. Een dag later en hij had het waarschijnlijk niet gered. Is Choeun nu buiten levensgevaar? Helaas niet. Hij herstelt goed van de TBC. Alleen blijkt hij ook nog met HIV besmet te zijn, het aidsvirus. Behandeling hiervoor is noodzakelijk, maar zijn familie kan dit absoluut niet betalen.

Helpt u mee? Dan kan Choeun naar het ziekenhuis worden vervoerd en krijgt hij zijn onmisbare medicijnen. Uw donatie geeft hem weer een toekomst!
 “Ah Khun!” (Dank u wel!)

Met de juiste medicijnen kan Alan van de dood worden gered.

Ziet u de jongen hierboven met het mondkapje? Zijn naam is Alan en hij is een van de kinderen die overleven dankzij uw gulle donaties. Alan is een jongetje van nog maar 4 jaar oud in Venezuela. Het is een levendig kind dat altijd wil spelen. Vooral met speelgoedauto’s. Ook is Alan dol op superhelden en hij doet niets liever dan tekenfilms kijken. Eigenlijk een heel gewone jongen dus. Met één groot verschil: hij is in acuut levensgevaar.

Alan heeft acute leukemie. En dat betekent maar één ding: er is geen tijd te verliezen! Want bij deze vorm van leukemie (bloedkanker) gaat de patiënt snel achteruit. Zonder behandeling kan acute leukemie binnen enkele maanden fataal zijn! Daarom is vrijwel direct begonnen met chemotherapie. Maar er is dringend geld nodig voor de medicijnen van Alan. Medicijnen die in Venezuela niet makkelijk verkrijgbaar zijn!
Wilt u Alan helpen om te overleven? Maak dan hier uw gift over. Dank u wel!

Juli 2017

Helpt u Kenneth om verder te leven?

Dit is Kenneth Reyes. Een doodgewoon jongetje in de Filipijnen. Maar vooral een kind met een onzekere toekomst. Want Kenneth lijdt aan bèta-thalassemie. Zonder bloedtransfusie is zijn leven in gevaar….
Thalassemie is een erfelijke ziekte van het bloed. Hierbij leven de rode bloedcellen minder lang. Ook zijn ze minder goed in staat om zuurstof te vervoeren. Bij Kenneth is sprake van een ernstige vorm. Het kind kan uiteindelijk sterven aan ernstige bloedarmoede.
Kenneth heeft bloedtransfusies nodig om verder te leven. De ouders van Kenneth liggen hier nachtenlang van wakker. Want de kosten hiervan zijn voor een arme familie als deze  torenhoog!
Elke maand krijgt Kenneth een transfusie met 3 eenheden bloed. Bij elkaar opgeteld kost elke transfusie het gezin Reyes per maand € 128,-.
Het gezamenlijke inkomen van de beide ouders is bij lange na niet voldoende. Om geld te besparen wonen ze al bij hun grootouders. Uw hulp is dus dringend nodig.
Helpt u mee om Kenneth en nog veel meer zieke kinderen te helpen? Elke gift is welkom.
Hartelijk dank voor uw medeleven!

Juni 2017

Uw hulp geeft Heriberto weer een toekomst!


Heriberto is 10 jaar en komt uit Honduras. In februari 2015 werd bij hem voor de tweede keer Acute Lymfatische Leukemie ontdekt. Daarom deden we vorig jaar voor Heriberto een beroep op uw goedgeefsheid. We vertellen u graag hoe het nu met hem gaat. 
Toen Heriberto 3 jaar oud was, sloeg het noodlot voor het eerst toe: Acute Lymfatische Leukemie. Hij werd na een lange periode van behandelingen, pijn en angst, genezen verklaard. Maar in februari 2015 ontving Heriberto, samen met zijn familie, opnieuw het afschuwelijke nieuws. De leukemie was terug. Nogmaals ging de dappere, jonge Heriberto de heftige strijd aan tegen kanker. En dankzij u heeft hij zijn levensbedreigende ziekte nu bijna overwonnen!

Heriberto komt uit een arm gezin. Zijn vader woont op grote afstand om zich een slag in de rondte te werken. Dichterbij is voor vader geen werk te vinden. Bijna 1000 km zijn vader en Heriberto van elkaar verwijderd. Moeder is gelukkig wel altijd in de buurt, want zij staat haar zoon dag en nacht bij. Door de situatie zijn de inkomsten van het gezin amper voldoende om van te leven. De kostbare behandelingen van Heriberto konden vader en moeder dus niet betalen. Zelfs het vervoer naar het ziekenhuis was te duur. Zijn ouders weigerden de hoop op te geven, maar waren ten einde raad. Gelukkig kon het gezin rekenen op uw onmisbare steun en betrokkenheid. Uw donatie maakt het mogelijk dat het inmiddels goed gaat met Heriberto. Hij is nog niet helemaal genezen, maar hij voelt zich al een stuk beter. Zijn haar is weer aangegroeid, hij gaat weer naar school en zijn toekomst lacht hem (bijna) weer toe!

Dankzij uw hulp kon Heriberto scans, onderzoeken of bestralingen ondergaan!

Op dit moment ondergaat Heriberto nog elke zeven á acht weken een chemobehandeling. Gedurende ongeveer 15 dagen na deze behandeling is Heriberto misselijk en heeft hij hoofdpijn. Dit zijn allemaal bijwerkingen van de behandeling. Maar de behandelingen hebben baat, want zijn ruggenmerg bevat steeds minder kwaadaardige cellen!

Dankzij uw gift heeft Heriberto weer hoop! Heriberto en zijn familie zijn u intens dankbaar.
De vader van Heriberto wil namens het gezin iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan de behandelingen en het herstel voor Heriberto:

“Er zijn geen woorden die kunnen uitdrukken hoe dankbaar wij iedereen zijn. Ik weet zeker dat God deze goede daden niet onopgemerkt laat, Hij zal u belonen. Ontzettend bedankt!”

U kunt zich vast voorstellen dat dit gezin weer uit kijkt naar het moment waarop Heriberto weer volledig kind mag zijn. Niets zal hen gelukkiger maken. Dank u wel!

Joel MacCollam
Tot ons grote verdriet, is op 5 mei 2017 onze geliefde voorzitter Joel MacCollam overleden.
Zelfs tijdens een langdurig ziekbed heeft Joel zich tot op zijn laatste dag ingezet voor de stichtingen die hem zo lief waren.

We zijn Joel grenzeloos dankbaar voor zijn enorme toegewijde inzet en daadkracht. Hij heeft zijn hele werkzame leven in dienst gesteld van arme en ernstig zieke kinderen. In 1985 richtte hij in de Verenigde Staten bijvoorbeeld de stichting World Emergency Relief op. Later opende hij ook charitatieve instellingen in Hong Kong, Bonn, Parijs, Londen, San Diego en Amsterdam. Hiermee heeft Joel de levens van vele duizenden kinderen, en hun families, een positieve wending gegeven.

Verdrietig en bedroefd, maar dankbaar als we zijn, nemen wij eervol afscheid van een liefdevol persoon.
Rust in vrede.

Het ziekenhuisregime ingeruild voor Kythe’s zomerkamp!

Van 25 tot en met 27 april werd met uw steun het Wake Park in Lubao Pampanga (Filipijnen) omgetoverd tot één groot, feestelijk kinderkamp. 50 kinderen, tussen de 8 en 18 jaar oud, hebben drie dagen mogen genieten van en met lotgenootjes: kinderen die net als zijzelf strijden tegen kanker of een ernstige, chronische ziekte. Het ziekenhuisregime werd dankzij u ingeruild voor speelse en interactieve activiteiten.

Met fondsen van KKG organiseert Kythe elk jaar een zomerkamp voor kinderen waarvan het dagelijks leven voor een groot deel bestaat uit chemokuren, behandelingen of onderzoeken in het ziekenhuis. Wanneer zij mogen uitkijken naar het zomerkamp van Kythe, krijgen deze kinderen een extra mentale boost. Dit willen ze zó graag meemaken! Kinderen doen dus erg hun best om fit te zijn in april, want het zomerkamp is voor hun het hoogtepunt van het jaar. We willen kinderen laten vergeten dat ze ziek zijn. Het programma met onder andere een bonte avond, knutselen en zwemmen leent zich daar perfect voor.
U maakt het mogelijk dat deze kinderen drie dagen dubbel hebben genoten. Want omdat deze kinderen vaak uit zeer arme families komen, is een zomerkamp voor hun normaal gesproken uitgesloten. Met uw hulp is dit voor hen tóch mogelijk en daarvoor zijn ze u ontzettend dankbaar!

Ook wij zijn u enorm dankbaar voor uw donatie. Want uw donatie bezorgde deze kinderen een onvergetelijke ervaring, op een plek waar ze zich weer kind mochten voelen.

Axel blaast dankzij u vijf kaarsjes uit!
Een feestje is nog te optimistisch, maar Axel heeft op 8 maart zijn 5e verjaardag mogen vieren. Gelukkig voelde Axel zich wel goed genoeg voor het uitblazen van een kaarsje op de taart. Uw hulp maakte het mogelijk dat Axel sinds vorig jaar behandeld kon worden en dit moment heeft mogen bereiken!  
Axel lijdt sinds maart vorig jaar aan Acute Lymfatische Leukemie. Hij ondergaat chemotherapiën in het Philippine Children’s Medical Center en maakt gebruik van medicijnen met een kankerremmende stof.
De moeder van Axel spreekt, ook namens Axel en zijn vader, haar dank uit: “Bedankt voor het verlengen van uw steun aan onze zoon Axel. Het voelt als een voorrecht om te mogen rekenen op KKG voor de behandelingen van onze zoon. We zijn erg dankbaar.”  

Uw steun is hun hoop op een toekomst

Wil genezing voor ernstig zieke kinderen mogelijk zijn, moeten behandelingen worden herhaald. Soms gaat het om maanden, maar soms ook om jaren. Met een periodieke schenking geeft u deze kinderen de zekerheid dat de behandeling door gaat. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

Wat is een periodieke schenking?
Een periodieke schenking is een structurele gift aan een goed doel met een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) status. Het bedrag van uw gift mag u zelf bepalen en mag worden opgesplitst in maand- of jaarbedragen. Zolang het bedrag voor minimaal vijf jaar op rij wordt gedoneerd, mag u uw gift aftrekken van uw belastbaar inkomen.

Hoe steunt u KKG met een periode schenking?
Wilt u KKG structureel steunen met een periodieke gift? Neem contact met ons op via telefoonnummer 088 – 11 63 797. We geven u graag meer informatie!

Met uw structurele steun en vertrouwen kan KKG haar doelstellingen bereiken. Alleen met uw hulp kunnen wij dat verschil maken!


Ericka ontvangt diploma ‘Geslaagd voor chemotherapie’!

Eerder lieten we u weten dat Ericka (9), dankzij uw hulp,  weer gezond is. Omdat zij op u kon rekenen, heeft zij alle chemokuren die ze nodig had, mogen ontvangen. U gaf Ericka haar gezondheid terug. En omdat Ericka kanker heeft overleefd, en zo dapper is, ontving zij recent haar certificaat ‘Geslaagd voor chemotherapie’!

Ericka wil u graag bedanken voor haar gezondheid:


“Bedankt dat u mij bent blijven steunen. Ik hoop dat kinderen die het zo erg nodig hebben, ook op uw hulp mogen rekenen. Ik wens u oneidig geluk.”

Haar gezondheid wordt nog regelmatig gecontroleerd in het ziekenhuis. Maar buiten dat is Ericka weer helemaal zichzelf!

Juni 2017

Alleen een operatie kan Exoce redden.

Exoce is een aandoenlijk, klein mannetje. Hij is dol op voetballen, waarvoor hij meestal een lege fles of een bolletje plakband gebruikt. Een gewone voetbal is hier lastig te vinden.

Exoce woont met zijn oma in een afgelegen dorp in het oosten van DR Congo. Ze leven in een lemen hut met vijf andere familieleden. Niemand van hen heeft een inkomen. De dorpsgenoten zorgen voor elkaar, zo goed en zo kwaad als het kan. Exoce heeft alleen de kleren die hij aanheeft.

Toen de oma van Exoce hoorde dat het medisch team van onze lokale partner in de buurt spreekuur hield, bracht ze hem voor onderzoek. Ze maakte zich duidelijk grote zorgen over de gezondheid van de kleine jongen. Al sinds zijn geboorte leek er iets mis met hem te zijn.

Een echografie toonde aan dat Exoce een enorme tumor aan zijn nier heeft. Een operatie is mogelijk maar voor de oma van Exoce onbetaalbaar. Daarom doet onze lokale partner een beroep op Kinder Kanker Genezing. De operatie zelf, de narcose, verbandmiddelen en de nazorg is duur.

Wilt u meehelpen dit bedrag bij elkaar te brengen? Maak dan vandaag nog een gift over.

Maart 2017

Onze nieuwsbrief leest u hier!

Februari 2017

Ericka Rose werd op tijd behandeld. Voor veel andere kinderen dringt de tijd…

Ericka RoseDit is Ericka Rose. Zij woont met haar ouders in een klein huisje in Caloocan op de Filippijnen. Op een kwade dag in 2013 stortte de wereld van Ericka’s ouders in. Ericka klaagde al een tijdje over zere, opgezwollen gewrichten en had koorts. Haar ouders besloten met haar naar het ziekenhuis te gaan. Daar kregen zij het verschrikkelijke nieuws te horen dat Ericka leidt aan acute leukemie. De gedachte dat ze hun geliefde dochter zouden verliezen, maakten hen wanhopig van verdriet.
Hier, in het welvarende westen, is acute leukemie doorgaans goed te behandelen. Maar op de Filippijnen ligt dat heel anders. De ouders van Ericka hadden geen geld voor de dure medicijnen die het leven van Ericka konden redden. Gelukkig kreeg zij dankzij een bijdrage van Kinder Kanker Genezing op tijd alle medische zorg en aandacht die ze nodig had.
Zoals Ericka zijn er meer kinderen die wachten op behandeling van een levensbedreigende ziekte. U begrijpt dat die veel geld kost. Kankermedicijnen zijn ook op de Filipijnen erg duur. Wilt u een kind als Ericka helpen? Maak dan vandaag nog een bijdrage over. Groot of klein want elke euro helpt!

Help ons met uw nalatenschap

Met uw nalatenschap kunt u
kinderlevens blijvend veranderen!


Stichting Kinder Kanker Genezing steunt kinderen die lijden aan kanker en andere chronische ziekten in ontwikkelingslanden. Hun ouders leven vaak onder zeer armoedige omstandigheden. Elke dag opnieuw hopen zij op en bidden zij om redding voor hun kindje.  Ons belangrijkste doel voor nu - en later - is zoveel mogelijk kinderen helpen genezen en een betere kwaliteit van leven bieden. Als u onze idealen ondersteunt, zou u kunnen overwegen om Stichting Kinder Kanker Genezing in uw testament op te nemen.
Net als de meeste mensen staat u waarschijnlijk niet vaak stil bij uw eigen sterfelijkheid. Ook ik dacht daar nooit bij na, totdat ik mij enkele jaren geleden realiseerde dat ook mijn leven eindig was. Ik wilde mijn leven voor nu en voor later van blijvende betekenis laten zijn.
Omdat ik zelf een testament heb laten opmaken, weet ik dat dit een emotionele ervaring kan zijn. Maar ik besef ook heel goed wat voor enorme impact een dergelijke gift kan hebben op de levensreddende hulp die wij bieden aan chronisch zieke kinderen.

Ik hoop dat u serieus wilt overwegen om Kinder Kanker Genezing in uw testament op te nemen. Zodat u – ook wanneer u er zelf niet meer bent – iets ongelooflijks kunt betekenen voor toekomstige generaties chronisch zieke kinderen.
Ik kan me voorstellen dat u met iemand wilt praten over nalaten aan Stichting Kinder Kanker Genezing. U kunt ons bellen op 023 - 5689 420 of mailen naar info@kinderkankergenezing.nl  Namens de ernstig zieke kinderen – nu en in de toekomst –hartelijk dank voor uw medeleven en vrijgevigheid! 
Joel MacCollam Voorzitter

Februari 2017

Wilt u kinderen de kans
geven kanker te overleven?


Kinderen met kanker en andere chronische ziekten in ontwikkelingslanden hebben uw hulp hard nodig!
Daarom hopen wij dat u onze jaarlijkse inzamelingsactie wilt steunen met een royale gift van bijvoorbeeld 15, 18 of 25 euro, zodat we een wezenlijke verandering in de levens van kankerpatiëntjes teweeg kunnen brengen.

Elke dag wordt bij honderden kinderen in arme landen als Honduras, Malawi en de Filippijnen de gevreesde diagnose kanker vastgesteld. Levensreddende medicijnen zijn vaak te duur of gewoon niet beschikbaar. Voor ouders is het hartverscheurend om een kind te verliezen terwijl dat misschien niet nodig was geweest. Als de kanker maar eerder was ontdekt. Als hun kind maar medicijnen had gekregen. Als … 
Met uw gift voor onze jaarlijkse inzamelingsactie kunnen we levensreddende kankergeneesmiddelen en medische apparatuur naar arme, zieke kinderen over de hele wereld sturen. Daar zullen deze medicijnen honderd keer meer waard zijn. En ze zullen de kinderen tijdig een effectieve kankerbehandeling bieden met reële hoop op genezing.   Doet u mee met onze belangrijkste actie van het jaar?
Het zou geweldig zijn als wij met uw steun kostbare medicijnen en apparatuur kunnen versturen naar artsen in ontwikkelingslanden. Zo kunnen zij in hun klinieken en ziekenhuizen kinderen met kanker behandelen. Hartelijk dank voor de kans die u kinderen geeft om te overleven!

Januari 2017

Deze maand verzonden wij deze extra nieuwsbrief

Klink hier!

Juli 2016

Tarik was nog maar drie jaar oud toen hij de diagnose acute lymfatische leukemie (ALL) kreeg. Een agressieve vorm van kanker van de witte bloedcellen. Bij deze aandoening vermenigvuldigen de lymfecellen zich in hoog tempo om zich vervolgens te verspreiden naar de organen. Tegelijkertijd wordt de aanmaak van normale cellen in het beenmerg verhinderd. Zonder behandeling was Tariks enige vooruitzicht zijn sterfbed. Kunt u zich voorstellen hoe Tariks moeder Marita en zijn vader Rommel zich gevoeld moeten hebben? Volledig in shock door de diagnose probeerden ze hun lieve zoon gerust te stellen. Ze namen hem in hun armen om hem te wiegen en te troosten, maar konden niet verhinderen dat ook bij henzelf de tranen over de wangen stroomden. Je hart breekt als je denkt aan de wanhoop en onmacht.

De ouders van Tarik beseffen maar al te goed hoe hachelijk hun situatie was. Met alleen het kleine inkomen van Marita hadden ze nauwelijks genoeg geld om eten voor het gezin te kopen. Hoe zouden ze ooit de behandeling van hun zoontje moeten bekostigen? Stelt u zich eens voor hoe het is om in deze situatie ook nog financiële zorgen te hebben. Dat zou geen kind of ouder toch ooit mogen overkomen?

Helpt u kleine Tarik alstublieft zijn strijd tegen kanker te winnen! Tarik heeft goed op de eerste chemokuren gereageerd, die wij konden bekostigen. Maar nu heeft hij dringend aanvullende behandelingen nodige en er is nog maar heel weinig geld beschikbaar. We kunnen Tarik en zijn ouders nu toch niet aan hun lot overlaten? Ze hebben tot u toe zo dapper en vol overgave tegen deze wrede ziekte gestreden. Dan kunnen we nu onze handen toch niet van ze aftrekken?

Daarom vragen wij u om kleine Tarik vandaag nog te steunen. U kunt helpen zijn leven te redden. Tarik heeft maandelijkse behandelingen nodig. Alle giften zijn welkom. We zijn blij met elke cent. Tarik is één van de vele ernstig zieke kinderen die een dure medische behandeling moeten ondergaan. Voor de meeste ouders zijn die behandelingen onbetaalbaar. Help hen voor het te laat is en maak vandaag nog uw levensreddende donatie over.

Juni 2016

Deze maand sturen wij onze trouwe donateurs stickers en kaarten toe. Lees hieronder waarom!

Uw onmisbare giften stellen ons in staat medicijnen tegen kanker naar artsen in ontwikkelingslanden te brengen om levens van arme kinderen te helpen redden. Kinderen die zonder behandeling veroordeeld zouden zijn tot de dood, hebben nu een wezenlijke kans om te overleven!

Kinderen zoals de 9-jarige Heriberto Trujillo uit Honduras. Heriberto was pas 3 jaar oud toen hij getroffen werd door de zeldzame ziekte acute lymfatische leukemie. Hij werd langdurig behandeld in een hospitaal. Daarna was hij vier jaar kankervrij. Alles leek weer normaal. Niemand maakte zich nog zorgen, totdat het noodlot in februari van dit jaar opnieuw toesloeg. Heriberto was samen met andere kinderen aan het voetballen op het schoolplein, toen hij per ongeluk de bal in zijn kruis kreeg. Nu is dit voor geen enkele jongen een prettige ervaring, maar Heriberto leed zoveel pijn dat zijn leerkracht hem naar het plaatselijke ziekenhuis bracht. Het arme jongetje moest direct worden opgenomen. Röntgenfoto’s lieten plaatselijk een verdikking zien. De behandelende arts adviseerde een biopsie om vast te stellen of de kanker bij Heriberto was teruggekeerd.

Het duurde even voordat de familie voldoende geld voor deze operatie had geleend. Toen de arts zijn linkertestikel had verwijderd en dit weefsel (biopt) onderzocht, stond de uitslag vast: Heriberto leed opnieuw aan bloedkanker. Stelt u zich het verdriet van deze bezorgde familie eens voor! Hun kleine jongen, die al zoveel had meegemaakt in zijn jonge leven, bleef maar pijn lijden. Elke avond huilde Heriberto zichzelf in slaap en de volgende morgen werd hij wakker met het vooruitzicht van weer een dag vol pijn. Heriberto komt uit een arm gezin. Sinds februari woont hij met zijn moeder en zusje in Tegucigalpa. Zijn vader verblijft in het verre Puerto Lempira. Het weinige geld dat hij daar verdient, stuurt hij naar huis zodat zijn zoontje behandeld kan worden met chemotherapie.

Heriberto heeft de eerste behandelingen achter de rug. Hij verloor zijn weelderige haardos. Inmiddels is hij volledig kaal. De eerste stap op weg naar genezing is gezet. Wilt u Heriberto de kans geven om te overleven? Heriberto’s kankerbehandeling bestaat uit zes rondes chemotherapie, CT-scans, MRI- en bloedonderzoek. Vanaf volgende maand moet hij tien keer bestraald worden in het Emma Callejas Kanker Centrum. De totale kosten bedragen meer dan €5.000 – een bedrag dat de familie van Heriberto onmogelijk kan opbrengen. De ouders van Heriberto zijn ten einde raad. Zijn moeder kan niet werken omdat zij haar zoontje dag en nacht moet bijstaan en zijn vader doet alles wat hij kan. Ze zijn wanhopig en weten niet hoe zij het geld voor de behandelingen bij elkaar moeten krijgen. Vandaag ligt de kleine Heriberto helemaal alleen in het ziekenhuis, wachtend op het nieuws of zijn behandeling kan worden voortgezet. Als dat niet zo is, moet hij naar huis om daar in zijn eentje tegen leukemie te vechten, met slechts hoop en gebeden als wapens.

Ik bid dat u vandaag kunt helpen met uw best mogelijke gift – een gift die hoop op overleven belooft voor Heriberto en andere ernstig zieke kinderen. Want er zijn zoveel kinderen in ontwikkelingslanden die medische zorg nodig hebben om te genezen. Wanhopige kinderen die alleen met chemotherapie en bestralingen hun leven kunnen redden. Wij hopen op uw donatie. Iedere eurocent is welkom. Daarnaast hopen wij dat degenen die kaarten van ons hebben ontvangen, de beterschapskaart wilt ondertekenen voor een kind zoals Heriberto, dat ernstig ziek in een ziekenhuis verblijft. U kunt de kaart naar eigen idee versieren met de vrolijke plaatjes en teksten van het bijgesloten stickervel. Heeft u geen kaarten ontvangen, gebruik gerust een eigen kaart. Op deze pagina vindt u onze contactgegevens. Wij zorgen dat uw kaart bij Heriberto en de andere kindjes terecht komen. U hoeft uw kaart alleen maar naar ons kantoor te sturen, dan zorgen wij dat deze bij een kind in het ziekenhuis komt. Kinderen zoals Heriberto liggen wekenlang in ziekenhuizen. Ze hebben zoveel behoefte aan wat opvrolijking. De kaart die u naar ons verstuurt kan een groot verschil maken in hoe zij zich voelen.

Er zijn zoveel kinderen als Heriberto in Honduras die onze steun nodig hebben! De wereldgezondheidsorganisatie schat dat 90 procent van de kinderen in arme landen die overlijden aan kanker onvoldoende medische zorg krijgt. Veel van deze kinderen worden niet behandeld of zelfs niet gediagnosticeerd. Deze kinderen leiden korte, pijnlijke levens. Heriberto behoort tot de gelukkigen. Hij heeft uiteindelijk de juiste diagnose gekregen. Uw hulp geeft hem de kracht om door te gaan met de noodzakelijke behandelingen. Zo biedt u hem een echte kans om zijn kanker definitief te overwinnen.

Help alstublieft het leven van deze jongen te redden!
• Met 15 euro helpt u mee aan de kosten van zijn vervoer naar het Emma Callejas Kanker Centrum, waar hij behandeld moet worden.
• Voor 18 euro draagt u bij aan de medicijnen die Heriberto nodig heeft voor zijn herstel.
• Met 25 euro helpt u een kind met kanker zoals Heriberto door een deel van de noodzakelijke röntgenbestralingen te betalen.
En bovenal, iedere cent is welkom! U draagt daarmee bij aan de behandeling van Heriberto en andere doodzieke kindjes.

Stelt u zich de opluchting en hoop van zijn ouders voor die uw gift tot gevolg zal hebben. De gift van leven is de meest kostbare gift die u kunt geven. Dank u voor uw compassie en goedgeefsheid,

Joel MacCollam
Voorzitter

April 2016

Nokusa woont op het platteland bij Durban in Zuid-Afrika en komt uit een straatarm gezin. Twee jaar geleden werd haar nek plotseling dik en pijnlijk. Ze bezocht een aantal klinieken in de buurt voor een diagnose, maar niemand kon haar vertellen wat er aan de hand was. Nokusa werd steeds zieker, levensgevaarlijk ziek zelfs.

Toen ze uiteindelijk te horen kreeg wat haar scheelde, stortte haar wereld in. Het was het slechtste nieuws dat ze kon krijgen. Nokusa leed aan het Hodgkin-lymfoom, een agressieve kanker die zich snel door het lichaam kan verspreiden.

Kun u zich voorstellen hoe radeloos haar ouders waren en hoe verschrikkelijk bang en hulpeloos ze zich allemaal voelden?

Wordt Nokusa het zoveelste kind dat thuis onder armoedige omstandigheden op een pijnlijke dood moet liggen wachten? Niet als wij haar helpen! Een tekort aan medicijnen is er de reden van dat kinderen als Nokusa zo moeten lijden. Niets meer, niets minder. Het is schrijnend en schandelijk, vooral omdat in onze westerse maatschappij ruim voldoende geneesmiddelen voorhanden zijn. Daarom betekent uw steun zoveel voor deze kinderen.

Intussen weten de ouders van Nokusa zich geen raad, want de kosten lopen snel op. De behandelingen, het vervoer van en naar het ziekenhuis en het gewone dagelijkse levensonderhoud, alles bij elkaar opgeteld zullen ze alleen al de komende zes cruciale maanden honderden euro's kwijt zijn.

Wij zouden u graag wat anders vertellen, maar zonder verdere behandeling zal de kanker in Nokusa's lijf zich snel uitbreiden. Dat zal leiden tot haar dood.

Nokusa is slechts één van de velen die dringend onze hulp nodig hebben. Ze is één van de vele arme kinderen met kanker in landen zoals Zuid-Afrika, Ghana, Malawi en Rwanda, waar KKG zich onvermoeibaar inzet namens u.

Help ons helpen. Doneer via het online donatieformulier, of meld u aan als vrijwilliger via onze contactpagina.

Maart 2016

JuliusJulius is de hoofdpersoon van onze nieuwsbrief die wij u toesturen in maart. Hij en zijn lotgenootjes hebben uw steun hard nodig en daarom vertellen wij u zijn verhaal.

Julius woont in een arm dorp op de Filipijnen. Er is geen kliniek waar patiënten zoals hij behandeld kunnen worden en waar medicijnen verstrekt kunnen worden. Dat kan leiden tot levensbedreigende situaties, zoals bij Julius het geval is. De angst en pijn voor de ziekte die hij heeft is soms zo ondragelijk dat hij dagenlang opgekruld in zijn bed ligt te huilen. Meer dan dat kan hij niet doen.

Gelukkig krijgt Julius inmiddels chemotherapie en psychosociale hulp. Deze behandelingen worden mogelijk gemaakt door donateurs van Stichting Kinder Kanker Genezing. Chronisch zieke kinderen krijgen gezamenlijk therapie die gericht is op herstel en psychologische steun. Ook krijgen de kinderen onderwijs en ondersteuning bij behandelingen en medicatie. Daardoor kunnen kinderen zoals Julius beter omgaan met de pijn die ze moeten doorstaan.

Julius: "De pijn die je tijdens en na een behandeling voelt is soms echt brandend! Dan gil ik het uit. Pijn is echt pijnlijk, 100%. Maar als de pijn weer afzakt, voel ik me dankbaar. Ik vind de oefeningen en activiteiten die we doen erg fijn. Ik geniet ervan en dan verdwijnt de pijn vanzelf weer naar de achtergrond."

Julius in een inspiratie voor ons bij het doen van ons werk. Zijn weerbaarheid en moed zijn ongeevenaard en tegelijkertijd toont zijn verhaal dat de extra zorg en steun die hij krijgt van onschatbare waarde zijn. Het maakt een enorm verschil in de wijze waarop deze kinderen met hun pijn omgaan. Het geeft de kinderen nieuwe hoop. De strijd tegen hun ziekte is wat deze kinderen bindt, en die gemeenschappelijke strijd maakt hen sterker. Dat is enorm belangrijk, zeker ook als alle hoop op genezing eigenlijk is vervlogen.

U heeft ons verhaal over Julius in de tegenwoordige tijd gelezen, maar helaas is Julius overleden. Ter nagedachtenis aan hem vragen wij uw steun. Help ons alstublieft, zodat we meer kinderen verlichting kunnen bieden en momenten van gedeelde vreugde en hoop. Ze hebben onze steun zo hard nodig.

Februari 2016

Deze maand sturen wij u onze nieuwsbrief toe. Een nieuwsbrief met prachtige verhalen over de kinderen die dankzij uw hulp op hun beurt weer geholpen kunnen worden. Bijvoorbeeld het verhaal van Breydi. Zij staat symbool voor veel kinderen in ontwikkelingslanden die getroffen worden door kanker of andere ernstige chronische ziektes. Toen Breydi anderhalf jaar oud was, werd er een tumor in haar oog geconstateerd. Er volgde een spoedoperatie. Voor een goede kans op genezing moet zij een intensief programma van bestralingen en chemotherapie ondergaan. Daar hadden haar ouders geen geld voor. Dankzij uw hulp kan zij nu de noodzakelijke en levensreddende behandelingen ondergaan. Wij zijn u allen zeer dankbaar voor deze steun!

Ook wordt er verteld over onze kerstactie. Dankzij de steun van onze donateurs konden we kerstpakketten uitdelen aan ernstig zieke kinderen op de Filipijnen. We bezochten 3 ziekenhuizen en dat was hartverwarmend. De kinderen genoten van hun cadeaus en de aandacht die ze kregen. Veel kinderen komen uit dorpen ver buiten de stad en ze liggen soms jarenlang in het ziekenhuis. Veel bezoek en presentjes krijgen ze niet.

Heeft u geen nieuwsbrief ontvangen en zou u dat wel graag willen? Neem dan contact met ons op. Wij sturen de nieuwsbrief dan alsnog naar u toe! (zolang de voorraad strekt).

Januari 2016

In onze nieuwsbrief van januari 2016 vertellen wij u dat er een stijgend percentage kinderen in ontwikkelingslanden de diagnose kanker krijgen. In westerse landen is dat al een verschrikkelijke diagnose. Gelukkig hebben kinderen in westerse landen bij veel soorten kanker een behoorlijk goede kans om te genezen, door het toenemende aantal goede behandelingen, dokters en ziekenhuizen. Echter, kindjes in derdewereldlanden kunnen niet zo makkelijk naar de dokter en als ze in het ziekenhuis terecht kunnen, zijn de behandelingen veel minder ver ontwikkeld. Hun kansen zijn veel kleiner.

‚ÄčOm die reden doen wij vanuit Stichting Kinder Kanker Genezing ons uiterste best om ook deze kinderen een eerlijke kans te geven. Wij werken samen met vele nationale en internationale organisaties en wij krijgen regelmatig grote partijen medicatie of medische apparatuur ter beschikking gesteld. Het vervoer en de distributie van deze medicatie kost geld. Wij vragen u om een donatie om dat vervoer naar bijvoorbeeld de Filipijnen, Malawi of Hunduras mogelijk te maken.

‚ÄčOp 15 februari is het Wereld Kankerdag. Strijd u met ons mee tegen kinderkanker? Uw gift betekent enorm veel voor de kindjes die wij samen helpen.

Oktober 2015

In onze nieuwsbrief van oktober 2015 vragen wij uw hulp voor Mercy. Mercy woont met haar moeder in Zuid Soedan. Zij heeft een intraorbitale tumor in haar gezicht en heeft dringend een operatie nodig. De moeder van Mercy heeft polio en is daardoor gehandicapt. Mercy en haar moeder leven van een moestuintje. Zij helpen elkaar en zijn afhankelijk van elkaar. In een land dat verscheurd wordt door een bloedig conflict, waar nog maar een paar ziekenhuizen en klinieken operationeel zijn, proberen wij dit meisje en haar moeder te helpen. Wij vragen uw hulp om Mercy zo spoedig mogelijk te opereren. De eerste onderzoeken zijn gedaan in Kampala, Oeganda. Er is hoop, mits Mercy zo spoedig mogelijk wordt geopereerd.

Juli 2015

Deze maand hebben wij post verzonden naar een selectie van onze trouwe donateurs. Rozen roepen een dierbare herinnering op. Een verjaardag, een trouwdag, een andere feestelijke gelegenheid.

Dankzij onze trouwe donateurs kunnen wij steeds meer doen om de kindjes te helpen. Daar willen wij onze vaste donateurs voor bedanken.

Uiteraard realisteren wij ons dat veel bloemen gekweekt worden in landen waar vrouwen en kinderen zwaar werk doen onder slechte omstandigheden. Er zijn in Nederland slechts enkele bloemenverkopers die gecertificeerd zijn en bloemen verkopen die gegarandeerd vrij zijn van onder andere kinderarbeid. Daarnaast wordt er ook enorm veel gif gebruikt bij het kweken van rozen (en veel andere bloemen). Dit gif is niet alleen kankerverwekkend, maar veroorzaakt ook veel andere ziekten en leed. Om die reden zullen wij de winnaars een biologische bos rozen bezorgen.

Juni 2015

Zomer 2015 hebben wij een inzamelingsactie voor ziekenhuismatrassen in Malawi. De omstandigheden in de ziekenhuizen zijn erbarmelijk en van de matrassen word je eerder zieker dan beter.

Daarom zamelen wij geld in voor matrassen! Lees verder op de landenpagina Malawi!

September 2013

Pijntherapie op het speelplein:
het verhaal van Julius


“Pijn is een van de meest onbegrepen, ondergediagnosticeerde, niet erkende en niet behandelde medische problemen, met name bij kinderen.” (Jacob & Puntillo, 2000; Ga & Bargault, 2005; Schetcher, Allen & Hanson, 1986.)

Julius was een jong kankerpatiëntje in de Filipijnen. Hij stierf op veertienjarige leeftijd. Onlangs is er een wetenschappelijk paper gewijd aan zijn verhaal: Chronically Ill Filipino Children’s Concept of Pain: An Exploratory Study door Dr. Angie Sievert-Fernandez. Kinder Kanker Genezing steunt het medisch onderzoek  van Sievert-Fernandez met een toelage. Hoe meer we immers weten over de behoeften van zieke kinderen, hoe beter we hen kunnen helpen om te gaan met hun ziekte en pijn.

Dr. Sievert-Fernandez sprak met jonge kankerpatiënten om meer te weten te komen over pijnbeleving bij kinderen. Cruciaal bij het bieden van hulp aan deze kinderen is luisteren en begrip opbrengen. Julius vertelt in het interview met Angie Sievert-Fernandez zeer openhartig over zijn pijnervaring tijdens en na de behandeling.

Soms wil hij niet zeggen dat hij pijn heeft of hoezeer hij ergens last van heeft. “Soms huil ik alleen maar”, zegt hij. Chemotherapie vreet energie en gaat gepaard met nare bijwerkingen. Soms is de pijn heel erg aanwezig, maar eigenlijk is hij er op de achtergrond altijd, zowel tijdens als na de behandeling. “Ik schreeuw het soms uit”, zegt hij, als hij vertelt over zijn maagpijn. “Het doet heel erg zeer… alsof er iets brandt vanbinnen.” Op de vraag van dokter Fernandez wat er volgens hem zou helpen tegen de pijn, zegt Julius dat hij altijd enorm uitkijkt naar de activiteiten van Kythe. Kythe is een organisatie die opkomt voor de belangen van noodlijdende, zieke kinderen en hun families. Ze organiseren spelletjes en vermaak voor kinderen en zorgen zo voor afleiding. Kythe is een lokale partner van Kinder Kanker Genezing.

Muziek luisteren, met andere kinderen spelen, verven, voorgelezen worden – het zijn allemaal voorbeelden van activiteiten die de jonge patiënten helpen bij het doorstaan van hun pijn. “Ik geniet er echt van”, zegt Julius, “en het is alsof ik geen pijn meer heb.”

Help ons dit project te ondersteunen en doneer!

Augustus 2013

Goed nieuws over Reese!

ReeseEr is een therapiecentrum voor haar gevonden, slechts tien minuten rijden van haar huis. Reese geniet van haar nieuwe plek en haar nieuwe leraar. Om de spieren in haar handen en armen wat te versterken, tilt zij wat zwaardere voorwerpen. Reese geniet van zwemmen. Vooral als ze daarbij met haar bal mag spelen. Ze is verhuisd naar een nieuwe plek, waar ze geniet van veel meer frisse lucht. Er is ook een speeltuin. De schommel is nog een beetje eng, maar verder geniet ze op en top! Onlangs vierde Reese haar 5e verjaardag, samen met haar neven en nichten. Ze genoten van wat snacks en bovenal is ze dolgelukkig met haar Mickey Mouse ballon!

Februari 2013

ReeseOnlangs heeft ons team een bezoek aan Reese en haar ouders gebracht. Reese woont in Manila. Reese is goed hersteld van haar recente operatie. Tijdens de operatie is een deel van haar gezichtsvervorming hersteld. De herstructurering van de kaak van Reese is lastiger dan aanvankelijk werd gedacht. Reese en haar familie leren gebarentaal, zodat zij met elkaar kunnen communiceren, haar eerste favoriete woord was "nee"! Ons team zal Reese in april weer bezoeken.

Januari 2013

Dit is Reese. Als u onze post ontvangt, heeft u wellicht al over haar gelezen.  Deze film is gemaakt, na haar eerste operatie. Zij zal nog veel operaties moeten ondergaan. Reese en haar ouders bedanken de donateurs van Stichting Kinder Kanker Genezing voor hun bijdrage, zodat hun kleine meisje geopereerd kan worden.

Zou u ook bij willen dragen om kinderen als Reese een mooiere toekomst te bezorgen?

Ontvangt u geen post van Kinder Kanker Genezing, maar zou u dat wel willen?

Stuurt u dan svp een e-mail naar info@kkg-nl.org, wij nemen dan snel contact met u op.

U kunt ook online doneren!

December 2012

Beste donateurs en vrienden van Stichting Kinder Kanker Genezing. Wij willen u enorm bedanken voor de vele vrolijk versierde groetkaarten die zijn teruggestuurd voor de zieke kinderen in de Filippijnen. We gaan  deze kaarten zo snel mogelijk naar onze zusterorganisatie ter plaatse (http://www.chf-hk.org/) sturen, zodat zij ze kunnen verdelen onder de kinderen!

Tekeningen en kaarten zijn altijd welkom, wij zorgen dat ze bij de kinderen terecht komen! Stuur ze naar: Stichting Kinder Kanker Genezing, tav Christine Burgemeester Postbus 3123, 2130 KC Hoofddorp  onder vermelding van “Voor een glimlach van een kind”.

De kaarten die we ontvangen hebben