Programma-overzicht

In de afgelopen jaren heeft Stichting Kinder Kanker Genezing levensveranderende impact kunnen bieden aan 418 kinderen die streden tegen kanker of andere chronisch ondragelijke ziektes. Hoewel wij als primaire doelstelling hebben kinderen met kanker hulp en chronische ziektes hulp te bieden, hebben we ook hulp kunnen bieden aan kinderen die kunstbenen en rolstoelen nodig hadden. Dankzij uw gulheid hebben wij 1800 kinderen in het “House of Hope” die een kankerbehandeling in het “Southern Philippines Medical Center” een medisch verzorgingspakket kunnen geven.
 
Een van onze doelen is het implementeren van ons concept voor ons “global alliance for children”. We worden heel gelukkig als we zien dat onze rol op de Filipijnen groeit. Dankzij uw hulp, onze zeer gewaardeerde partners (zoals Kythe Foundation). KKG vertrouweling Michelle Laurel, zal doorgaan met haar werk als vrijwilliger “Program Administrator” in Zuid Oost Azië.
 
Dankzij de gulheid van onze donateurs hebben we het werk om hulp aan zieke kinderen te bieden kunnen uitbreiden binnen ziekenhuizen, klinieken en sociale agentschappen in Venezuela en de Oekraïne, terwijl we onze programma's verder kunnen versterken op de Filipijnen, in DR Congo, Guatemala, Cambodja en Malawi.
 
Het lijkt erop dat de Ebola in West Afrika is verslagen. Maar, de tol op jonge wezen en andere kinderen is gigantisch. Het medische systeem is afgebrokkeld door het verlies van medische professionals in Liberia en Sierra Leone. Stichting Kinder Kanker Genezing is toegewijd om medische zorg aan deze kinderen te bieden. Veel van deze kinderen worstelen nog steeds met medische problemen die voortkomen uit de Ebola.
 
Ons werk is niet zonder tegenslag. Eén van onze uitdagingen is het vinden van wegen om kinderen te helpen, terwijl de behandelmethodes niet voor handen zijn in het gebied waar het kind zich bevind. Bijvoorbeeld, in veel Afrikaanse landen zijn geen getrainde medische professionals en ziekenhuizen die kanker kunnen behandelen. Bijvoorbeeld in Malawi. Daar is geen behandelmogelijkheid tegen kanker voorhanden voor de burgers. In plaats daarvan helpen de programma’s van Stichting Kinder Kanker Genezing kinderen met HIV/AIDS, door hen voedingssuplementen te geven en bij het ondersteunen van het vervoer naar de medische voorzieningen.
 
Een blik in de toekomst. Ons doel is om een sterke stichting op te bouwen zodat we de steeds groter groeiende groep KKG Angels en hun familie verder kunnen laten groeien en om steeds meer medische ondersteuning en ontwikkeling te kunnen bieden in de ontwikkelingslanden.
 
Met hulp van de trouwe donateurs van Stichting Kinder Kanker Genezing kunnen we doorgaan met onze missie om doodzieke kinderen en hun familie te helpen.