Operationele verklaring

STICHTING KINDER KANKER GENEZING

Het afgelopen jaar heeft Stichting Kinder Kanker Genezing de levens van 202 kinderen die strijden tegen kanker en andere chronische ziektes ingrijpend veranderd. Hoewel de primaire zorg voor kankerpatiëntjes en hun families onze eerste zorg is, hebben we ook gezien hoe blij kinderen werden gemaakt toen zij een passend kunstbeen of rolstoel kregen. Daarnaast hebben we dankzij uw hulp 55 ton aan medicijnen, medische materialen en uitrusting naar Malawi, Liberia, Sierra Leone, Guatemala en Roemenië kunnen sturen ter ondersteuning van ziekenhuizen en klinieken die arme dorpen voorzien van medische hulp.

Een van onze doelstellingen is de implementatie van ons concept 'wereldwijde alliantie voor kinderen'. Wij zijn zeer verheugd dat we steeds meer kunnen betekenen in de Filipijnen, met name dankzij onze waardevolle en gewaardeerde partners bij de Kythe Foundation. KKG-bestuurslid Michelle Laurel blijft op vrijwillige basis voor ons werken als programma manager in Zuidoost-Azië.

Ook hebben we onze activiteiten voor kinderen in ziekenhuizen, klinieken en sociale zekerheidsinstellingen in El Salvador en Honduras uitgebreid. Tevens hopen we onze hulpverlening in Cambodja op gang te brengen door kinderen met kanker en chronische ziektes te vinden die zonder de vrijgevigheid van onze donateurs niet behandeld kunnen worden.

Het lijkt erop dat het ebolavirus in Afrika is overwonnen, maar de schade die het virus heeft aangericht bij jonge weesjes en andere kinderen is alleen maar verergerd door de afgebrokkelde medische hulpverlening en het verlies van medisch personeel in Liberia en Sierra Leone. KKG maakt zich hard voor de medische behandeling van deze kinderen, van wie velen lijden aan gezondheidsklachten als gevolg van het ebolavirus.

Ons werk is niet makkelijk. Zo is het een uitdaging om te bedenken hoe we kinderen kunnen helpen op plekken waar lokale behandeling geen optie is. Veel Afrikaanse landen, bijvoorbeeld, hebben geen goed opgeleide professionals of medische faciliteiten voor de behandeling van kanker.
Helaas is dit ook het geval in Malawi, waar kankerbestrijding niet beschikbaar is via de openbare gezondheidszorg. Daarom helpt KKG daar kinderen met hiv/aids door het verstrekken van voedingssupplementen en het betalen van transportkosten voor medische bezoeken.

Vooruitkijkend is onze doelstelling om de sterke stichting die we hebben opgebouwd verder te verstevigen, om een steeds grotere groep KKG Angels en hun families te vormen en om onze lokale medische hulp in ontwikkelingslanden uit te breiden.

Met de hulp van trouwe donateurs zet KKG haar missie voort: hulp bieden aan ernstig zieke kinderen en hun families.

Hoogachtend,

Joel MacCollam
Voorzitter

Financieel Jaarverslag 2016

Hier vindt u ons financiele jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2017

Hier vindt u ons financiele jaarverslag 2017