Corona bedreigt sociale instelling in Guatemala

Bericht van Alex van ons partnerprogramma in Guatemala:

Corona bedreigt behandeling van kinderen met kanker"Hier in Guatemala zijn we erg bezorgd over de impact die COVID-19 zou hebben op ons en op ons land dat niet is voorbereid op de Coronavirus. De gevallen nemen elk uur toe en het brengt een groot risico voor degene met een reeds bestaande ziekte of handicap: de mensen die bij ons werken en de mensen die onze rolstoelen zullen ontvangen.
Bijna de helft van de bevolking heeft geen toegang tot stromend water in huis, woont in huizen met één slaapkamer en een toilet die niet is aangesloten op het riool. Omstandigheden waardoor het bijna onmogelijk is om de maatregelen te volgen om het virus in te dammen.


De sociale instelling van ons partner is nu inmiddels enkele weken gesloten, de fabricage van de rolstoelen staat stil en ze kunnen niet meer worden afgeleverd aan mensen die ze nodig hebben. De mensen met een handicap, die voornamelijk in ons project werken, kunnen niet meer naar hun werk toe.
Veel kinderen met geboorteafwijkingen of Zika kunnen zonder rolstoel niet zitten en hun hoofd rechtop houden. Ze hebben dringend een kinderrolstoel nodig."

In een arm land zijn de mensen vooral op zichzelf aangewezen in geval van nood. Helaas kunnen zij zich door de coronacrisis helemaal niet meer redden. Bijzonder kwetsbaar zijn mensen met een handicap.

Wilt u bijdragen​ om ons partnerprogramma in Guatemala te ondersteunen? Hartelijk bedankt!
  ​  ​ ​ 

​Meer over onze medische missie in Guatemala
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dat kan digitaal of per post. Met onze nieuwsbrief informeren wij u regelmatig over nieuws over de kinderen in ons Angel Wishes programma en over de medische hulp die wij wereldwijd bieden.

Schrijf U in voor onze nieuwsbrief